Ares

Wszystko na temat otaczającego Nas zewsząd komputera.

Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-23, 19:58:28

Mam problem z programem Ares podczas gdy juz go wlanczylem to mi caly czas pisze łaczenie
a u moich kolegów chwila i jest juz polonczony a umnie czekam czekam i nic.
Prosze o pomoc :oczami:
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez cre[a]tive » 2007-10-23, 20:12:16

szyna55, masz wolne łącze internetowe lub blokuje prędkość antywirus lub firewall? sprawdź ustawienia.
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-23, 20:12:24

Sprawdź:
firewalla,
router,
umowę z dostawcą,

Być może masz blokady portów lub filtrowanie.
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-24, 19:02:55

Moj internet to 1 mb/s czyli nie jest wolny a jak to sprawdzic to z fierwallem itd.
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-24, 19:13:14

Poszukaj firefoxa na liście dostęp do sieci.
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-24, 20:34:10

Juzek napisał(a):Poszukaj firefoxa na liście dostęp do sieci.

Przeciez to przeglądarka internetowa mam ja zainstalowną.
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez thalcave » 2007-10-24, 21:04:13

szyna55, firewall musi zezwalać Firefoksowi na dostęp do sieci
"It's great to be here. It's great to be anywhere"
Keith Richards
Avatar użytkownika
thalcaveNone specified
Weteran
Weteran
 
Posty: 4328
Dołączył(a): 2005-12-28, 20:02:55
Lokalizacja: odległa galaktyka
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-24, 21:07:45

Przeciez to przeglądarka internetowa mam ja zainstalowną.

Nie zrozumieliśmy się...


Poszukaj czegoś w tym stylu:
Obrazek
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-26, 19:23:27

A gdzie mam to znalesc ?? sorry za glupie pytania ale nie mam o tym pojecia
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-26, 19:32:48

To może od samego początku :)

Czy masz zainstalowany, któryś z tych programów ? Jeśli tak to jaki.
http://www.komputerswiat.pl/download/in ... /Firewalle
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-26, 20:07:08

nic z tych programow
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-26, 20:17:25

W takim razie sprawdź ustawienia Zapory Systemowej... Ten pseudo Firewall m$ nie dość, że zero przydatności to jeszcze zawadza. Nawet jeżeli nie pomoże to i tak radze Ci ją wyłączyć i zainstalować Kerio lub coś w tym stylu.
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-26, 20:20:35

A gdzie moge sprawdzic te ustawienia zapory sytemowej ??
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-26, 20:25:29

start->ustawienia->panel sterowania->Zapora Systemowa

Ustaw na "Wyłącz (bardzo zalecane)" :]
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-26, 20:36:06

Tylko jest problem ze ja takiego czegos nie mam
Screen jako dowod;
Obrazek
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-26, 20:41:23

W takim razie spróbuj tego:
Obrazek
:]
Ostatnio edytowano 2007-10-27, 19:20:31 przez Júzek, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-27, 18:54:12

no i chodze start>Panel setrownia>polaczenie sieciowe i mam neostrada tp wchodze w to i mam:
Obrazek
I co z tym zrobic ?
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez Júzek » 2007-10-27, 19:02:09

Pokaż co masz we "Właściwości" ...
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez szyna55 » 2007-10-27, 19:06:18

To:
Obrazek
( " ( " ( " ) " ) " ) Jest Nas Wielu!!!
Obrazek
Avatar użytkownika
szyna55None specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2007-07-18, 21:01:38
Lokalizacja: Z daleka...
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ares

Postprzez thalcave » 2007-10-27, 19:08:29

W Zawansowanych powinno coś być o zaporze...
"It's great to be here. It's great to be anywhere"
Keith Richards
Avatar użytkownika
thalcaveNone specified
Weteran
Weteran
 
Posty: 4328
Dołączył(a): 2005-12-28, 20:02:55
Lokalizacja: odległa galaktyka
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Następna strona

  • Inne

Powrót do Komputery

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

cron