jak wrzucić hacka na forum?

Dział poświęcony programowaniu w każdym języku.

jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-12, 00:52:31

witam!
mam mały problem i chciałbym zapytać się jak to się robi :D oczywi¶cie niechodzi tu o sex :wink: No więc tak chciałbym nauczyć sie wgrywać hacki na forum ale niemam otym zielonego pojęcie! posiadam serwer na netlook.pl (najlepszy serwer w sieci :wink: ) i zalozone na nim forum! jestem pocz±tkuj±cy w tej dziedzinie ale mam juz pewne osi±gnięcia :D (moize dla znaj±cych sie na sprawie to pryszcz ale ja jestem z siebie dumny :wink: ) na swoim forum udało mi sie zainstalować hacka szybak odpowiedz 8) czyli wiem mniej więcej jak to sie robi! ale większo¶ć (prawie wszystkie) do swojej instalacji potrzebuj± zmian w my-sql i tu zaczyna sie pod górkę! :( poprostu niewiem jak co i gdzie :beksa: doszłem do takiego miejsca gdzie wpisuje sie:
Kod: Zaznacz cały
#
#-----[ ADD SQL ]------------------------------------------
#
# remember to add the prefix, you may run with, if in doubt, run the included db_update.php file
CREATE TABLE shout (
shout_id MEDIUMINT(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment,
shout_username VARCHAR(25) NOT NULL,
shout_user_id MEDIUMINT(8) NOT NULL,
shout_group_id MEDIUMINT(8) NOT NULL,
shout_session_time INT(11) NOT NULL,
shout_ip CHAR(8) NOT NULL,
shout_text VARCHAR(255) NOT NULL,
shout_active MEDIUMINT(8) NOT NULL,
shout_bbcode_uid VARCHAR(10) NOT NULL,
INDEX (shout_id))

#
#-----[ ADD SQL ]------------------------------------------
#
# remember to add the prefix, you may run with, if in doubt, run the included db_update.php file
INSERT IGNORE INTO forums (forum_id ,cat_id, forum_name, forum_desc, forum_status )
VALUES ("-101", "0", "SHOUTBOX_PAGE", "Shoutbox Page Control", 1 )

i dowiedziałem sie ze po kazdym tym zapytaniu stawia się ; oczywi¶cie w instrukcji nic niema otym a ja jestem jeszcze lama :P no więc to juz wiedziałem wpisuje to zapytanie w takiej formie:
Kod: Zaznacz cały
db_update.php file
CREATE TABLE shout (
shout_id MEDIUMINT(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment,
shout_username VARCHAR(25) NOT NULL,
shout_user_id MEDIUMINT(8) NOT NULL,
shout_group_id MEDIUMINT(8) NOT NULL,
shout_session_time INT(11) NOT NULL,
shout_ip CHAR(8) NOT NULL,
shout_text VARCHAR(255) NOT NULL,
shout_active MEDIUMINT(8) NOT NULL,
shout_bbcode_uid VARCHAR(10) NOT NULL,
INDEX (shout_id));


no i daje GO (niewiem czy wogule w dobrym miejscu to robie :P ) no i po tych moich kilku próbach zauwazylem ze albo nic sie nie robi (czyli zostaje to okno i nic sie nie otwiera ani nie znika) albo pojawia sie okno (w którym pisze co¶ o błędach)!
i dalej to juz wiaomo oco mi chodzi: PROSZE POMÓRZCIE MI! ty7lko je¶li mozna bez skomplikowanej webmasterowskiej polszczyzny :D bo połowy z tego nie zrozumiem :D je¶li mozna to tak jakby dziecku z przeczkola tlumaczyć bo wydaje mi sie ze na takim poziomie jestem :P ALE SIÊ ROZPISAÂŁEM ZE JEST CO POCZYTAÆ 8) NORMALNIE PÓ£ GODZINY CZYTANIA :wink:
pozdrawiam!
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-12, 10:57:33

Pół godziny pisania, ale za to jaka frajda :D

Je¶li chodzi o MySQL to ja nie znam go dobrze, a wła¶ciwie nie znam go wogóle :!: :cry: Ale wiem, ze polecenia SQL'a można wpisywać w CPanel'u na każdym koncie netlook.pl. Tam powinniene¶ wpisać ten kod, ale nie gwarantuje, ze będzie działać.


Ja kiedy¶, kiedy¶ także bawiłem sie w dodawanie hacków do forum phpBB, ale niedo¶ć, ze zajmowało to dużo czasu to jeszcze w niektórych przypadkach nie dawało takich efektów jakie bym chciał :-( . W zwi±zku z tym od jakich¶ 6 miesięcy wszystkie fora jakie postawiłem było oparte na modyfikacjach przez Przemka. Jest to naprawdę potężnie zmodyfikowane forum, w którym drzemie ogrom mocy do wykorzystania :roll: Gotowe forum znajdziesz na http://www.przemo.org/phpBB2
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-12, 18:05:34

dostałem juz taka propozycję zyby wrzucić forum by przemo ale jak przegl±dałem modyfikacje to nieznalazłem tam hacka na "top listę" która tez bym chciał umie¶cić :wink: więc jednak i tak bedzie mi to potrzebne i niemam wyj¶cia musze sie tego nauczyć :? ale jak juz mówisz ze przema ma duzo hacków to moze je wrzuce!
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-12, 23:18:19

Zawsze mozesz do Przema dorzucić własne mody :D
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-13, 01:32:17

wiem ze mozna dozucić ale znowu bedzie problem z zapytaniami :(


Proces ten składa się z dwoch etapów:
1. - UPDATE BAZY SQL
Pierwszy krok to zamiana bazy danych. Należy wgrać do głównego katalogu forum pliki: scripts/update_phpBB_to_18_by_Przemo.php oraz scripts/update_phpBB_to_18_by_Przemo.sql z katalogu /scripts/ mojego pakietu, po czym będ±c zalogowanym jako admin, wpisać w przegl±darce: http://adres.naszego_forum.pl/update_ph ... Przemo.php na ekranie pojawi się instrukcja uaktualnienia bazy.

2. - UPDATE PLIKÓW FORUM
Wgranie do katalogu forum wszystkich plików z katalogu mojej modyfikacji
UWAGA - oprócz pliku config.php ten plik ma zostać stary!!!
Przed zamian± plików, koniecznie zmień domy¶lny styl forum na subSilver oraz w swoim profilu. Może być też inny styl, który jest do ¶ci±gnięcia na mojej stronie. Je¶li użytkownicy używaj± innego stylu niż dostępne na mojej stronie i jeżeli takich używasz, niestety będziesz musiał z nich zrezygnować, lub przerobić je do mojej wersji. Dodatkowo po instalacji musisz wykonać zapytanie SQL poprzez phpMyAdmina, lub poprzez phpBBMyAdmina w panelu admina:
UPDATE phpbb_users SET user_style = 1;
Jeżeli masz inny prefix tabel niż phpbb_ zamień go w tym zapytaniu.



to co pogrubione tez chyba nieowykonania przezemnie chyba ze mi to wyja¶nisz jako¶ tak zebym zrozumiał 8) po pierwsze gdzie znajde prefix a po drugie wykonać zapytanie w phpbbmyadmin w panelu admina? to mozna jakos inaczej? czyli moze jednak bede umial wrzucać hacki (prosze wyja¶nij mi to)
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-13, 11:23:17

No to akurat jest proste.
Wchodzisz do PA (Panel Administracyjny), na samym dole powinnienes mieć phpMyAdmina >> klik ( mnie link przedstawia się tak : http://www.blueman.aplus.pl/forum/admin ... 682e0b887a . Możliwe, ze na 'łysym' phpBB2 nie bedzie tego, ale jak to omin±ć to napiszę potem ) No i jak wejdziesz już do phpMyAdmina to napewno zauważysz, ze po ¶rodku okna jest duży obszar zatytułowany Wykonanie zapytania/zapytań SQL do bazy danych mysql. Tam wpisujesz UPDATE phpbb_users SET user_style = 1; i po sprawie powinno być.

Je¶li chodzi o ominięcie tego calego procesu to według mnie lepiej, szybciej i wygodniej będzie zrobić to tak:
    - zrobić kopię aktualnej bazy danych poprzez Kopia Zapasowa w PA
    - wykasować całkowicie bazę danych z poziomu CPanel'a
    - stworzyć oczywiscie now± bazę
    - wgrać pliki forum by Przemo na serwer, zainstalować od pocz±tku
    - załadować baze danych/tekstów jak± mamy
    - i na końcu wreszcie dołożyć wlasne hacki


Ja wybrałbym ten mój sposób. 8)
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-13, 13:26:34

no wlasnie chcialem zabrac sie za wrzucanie forum by przemo ale przypomniałem sobie ze niewiem gdzie robi sie kopie bazy danych :D :oops: z tego co mi intuicja podpowiada w PA >>>Kopia Zapasowa >>i tam s± trzy opcje i chyba Tylko Dane???? dobrze mysle?? :D
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-13, 14:12:07

No zależy jaka kopie chcesz zrobić.
Polecam PE£N¡ kopie w kompresji :!:
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-13, 22:27:16

problem 1
no i juz jestem po wgraniu forum by przemo i kolejny problem mianowicie niemam dostępu do phpbbmyadmin co to znaczy bo przeciez tam musze wpisać UPDATE phpbb_users SET user_style = 1;

problem 2
Warning ! cookie domain is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_domain row
takie cos mi sie pokazuje na górze forum i portalu i niewiem jak to usun±ć próbowałem nawet włanczać cookis ale nic nie dało! moze jak rozwi±ze sie problem 1 to i zniknie problem 2 co otym myslisz???????

no i doigrałem się próbowałem wł±czyć to cookies i mam za swoje niemoge wej¶ć do panelu administracyjnego :( wyskakuje Bł±d Ogólny Invalid_session co robić?????
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-14, 16:51:53

Heh.... Masz bład za błędem :cojest:

Ad. 1
No, ale po co wpisywać to UPDATE phpbb_users SET user_style = 1; :?: Z jakiej mojej porady skorzystałe¶ :?

Ad. 2
Problem z ciasteczkami raczej nie zniknie po rozwi±zaniu Ad.1 .
Kiedy¶ także miałem ten problem i wynikał on z tego, że nazwa ciasteczka był± inna/różna od nazwy domeny mojego konta. Jak ustawisz dwie te warto¶ci tak samo to będzie GOOD.

Ad.3
Jak to nie możesz wej¶ć do PA :?: 8) wyloguj sie i zaloguj jeszcze raz, skoro pisze, ze niwla¶ciwa sesja ! Grzebałes co¶ w plikach, albo PA ?


(mogę Tobie zasponsorować dział na moim forum :P)
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-14, 20:19:30

moze najpierw skupić sie na problemie numer 3 będzie łatwiej! :D (tak my¶le)
niegdzebałem nic w plikach zmieniłem tylko w PA jedn± zecz wł±czyłem cookies (nic więcej nie zmieniałem anie nie wpisywałem)
no a je¶li chodzi o wylogowanie to tez nieda rady :( wy¶wietla sie "niemozna otwozyć strony" i do panelu sie nieda wej¶ć!!!!

a moze da sie jakos jeszcze raz wrzucić forum????:D ale tam tam troche postów i takich tam dupereli więc niechciałbym tego stracić :-)

puki nierozwi±ze problemu trzy niema sie co brać za 1 i 2
a z tym działem na twoim forum to sie jeszcze zastanowie :D jak moje forum nie zadziała :roll: ale jestem dobrej my¶li
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-14, 20:22:07

A nie zrobiłe¶ kopii bazy danych :?:

Jedyne co mi przychodzi na my¶l (i to będzie ostateczne) to wrzuć jeszcze raz pliki i zamiast "Instalacja" zrób "Uaktualnienie". Jak nie pomorze to usuń bazę danę danych i wszystko od nowa ;(
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-14, 20:30:17

mam kopie bazy danych ( :oops: a to w bazie s± te posty no tak sory ale ja jestem pocz±tkuj±cy w tych tematach) czyli dokładnie co mam zrobić jak to uaktualnienie?
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-14, 20:32:00

Ale nie dam sobie ręki odci±ć :wink: :|

Usuwasz wszystkie pliki forum jakie masz na serwerze, usuwasz bazę danych i wgrywasz wszystko od pocz±tku :D :lol:
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-14, 20:34:08

a co z plikiem config ??? mam go skopiować!!!! czy poprostu zalożyć nowe forum od pocz±tku i dopiero wgrać forum by przemo?????
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-14, 20:36:50

Od samego pocz±tku wgraj forum by Przemo ( http://www.przemo.org/phpBB2 ) i tylko potem wgraj do niego bazę danych.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-14, 21:47:22

WejdÂĽ do phpMyAdmin'a, poszukaj tabeli phpbb_users i koło niej bedzie taka malakratka kliknij na ni±, potem w spisach po prawej stronie znajdÂĽ cookie_domain i kliknij koło tego cookie_domain znaczek kartki z ołówkiem i wpisz tam w tym największym polu tekstowym

mozesz mi to wytłumaczyć podobno to mi pomoze ale niewiem gdzie to znale¶ć szukałem i niemama cookie_domain gdzie to jest?
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-14, 22:12:26

Eeeee... tam - ja to robię poprzez PA.
PA >> Konfiguracja >> i tam jest pole do ustawiania ciasteczek :jem1:
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez SKIN » 2004-06-14, 22:20:54

no tak ale mi przeciez nie chodzi PA! więc mozesz mi powiedziec gdzie to znajde bo nieu¶miecha mi sie wgrywać forum odnowa!
Avatar użytkownika
SKINNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2004-06-12, 00:30:56
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak wrzucić hacka na forum?

Postprzez BlueMan » 2004-06-15, 13:58:34

Expertem od phpBB to ja nie jestem. :roll:
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Następna strona

  • Inne

Powrót do Programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

cron