Dzwięk z TV Toshiba 40LV83*G na kino Yamaha HTR-2866

Masz problem z żelazkiem, lodówką, telewizorem? Nie wiesz jaką nawigację kupić? Lub po prostu jeśli chcesz się pochwalić nowym zakupem - napisz w tym dziale ;]

Dzwięk z TV Toshiba 40LV83*G na kino Yamaha HTR-2866

Postprzez DaroDG111 » 2014-02-16, 01:26:36

Witam.
Kupiłem kino domowe Yamaha HTR-2866. Telewizor mam już jakieś półtora roku (Tochiba 40LV83*G).
mój problem z tym sprzętem to taki że nie mogę przesłać dźwięku z TV na głośniki kina ponieważ TV nie posiada złącza optycznego, za to posiada jakieś złącze Digital audio tyle że nie wiem czy na tym będzie działał dźwięk w kinie?
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
DaroDG111Male
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 208
Dołączył(a): 2008-07-09, 11:49:08
Lokalizacja: Jamy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez przemo29 » 2014-02-18, 13:42:29

Są dwa rodzaje gniazd cyfrowych audio: coaxial i optyczne. Musisz sprawdzić, w jakie wyposażony jest telewizor. Ale moim zdaniem nie powinno być żadnych problemów i powinno ładnie śmigać
W wolnych chwilach gram w darmowe gry przeglądarkowe
Avatar użytkownika
przemo29Male
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2014-02-17, 10:40:39
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Dzwięk z TV Toshiba 40LV83*G na kino Yamaha HTR-2866

Postprzez DaroDG111 » 2014-02-19, 20:51:47

Zrobilem i dziala,
w opcjach preferęcje jest opcja ktora to przelącza na wzmacniacz, wcześniej nie szukamem w tych opcjach.
podłączenie optikala kosztowalo by mnie minimum 100 zl taka najtansza wresja bo bym musial kupić przewud analogowy i Digital-Konverter,
Optical-IN ODT (Toslink)/Koax, przewod optyczny mam za okolo 50zł wiec najtońsza wersja kosztuje 150zł.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
DaroDG111Male
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 208
Dołączył(a): 2008-07-09, 11:49:08
Lokalizacja: Jamy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez DaroDG111 » 2015-02-11, 20:35:25

usco no mój TV nie jest stary ale nie ma wejścia/wyjścia optycznego. korzystam z HDMI i na razie wystarczy.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
DaroDG111Male
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 208
Dołączył(a): 2008-07-09, 11:49:08
Lokalizacja: Jamy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez DaroDG111 » 2016-09-20, 02:11:13

Witam ponownie. Mala zmiana a mianowicie jak spiąć sam TV(naziemną) z kinem? Sprzęt ten sam ale bez .
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
DaroDG111Male
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 208
Dołączył(a): 2008-07-09, 11:49:08
Lokalizacja: Jamy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


  • Inne

Powrót do Sprzęt AGD/RTV

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości