JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Wszystko co związanie z gotowaniem, pieczeniem, smażeniem i innymi czynnościami w kuchni.
Wasze sposoby przygotowywania potraw i tajniki kucharskie.

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Postprzez Suzana » 2015-05-05, 22:56:30

Składniki:
1 kg jabłek
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
3 szklanki mleka
3 szklanki wody
szczypta soli
1 łyżeczka cukru wanilinowego
olej do smażenia
syrop klonowy do polania
cukier puder do posypania.

Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta zmiksowałam mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Ma być gęściejsze niż na naleśniki. Ostawiałam na 20 minut.
Jabłka umyłam, obrałam i za pomocą nożyka wydrążyłam gniazda nasienne, a następnie pokroiłam w grube plastry.
Avatar użytkownika
SuzanaNone specified
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2015-02-22, 14:11:00
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Anao » 2015-06-08, 23:39:29

Na pewno wypróbuję przepis.
Avatar użytkownika
AnaoNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2015-06-08, 23:35:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


  • Inne

Powrót do Kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 260 gości

cron