Karp - obowiązkowy na świątecznym stole?

Wszystko co związanie z gotowaniem, pieczeniem, smażeniem i innymi czynnościami w kuchni.
Wasze sposoby przygotowywania potraw i tajniki kucharskie.

Karp - obowiązkowy na świątecznym stole?

Postprzez Zilog » 2012-12-20, 19:43:05

Jak to u Was jest,karp obowiązkowo zapełnia Wasz wigilijny stół,czy raczej preferujecie inne ryby np. pstrąg czy łosoś?
Są osoby które nie lubią smaku karpia,według mnie ta właśnie rybka jest najsmaczniejsza i na moim stole jest baaardzo obowiązkowa :)

Obrazek
Avatar użytkownika
ZilogMale
Moderator
Moderator
 
Posty: 2797
Dołączył(a): 2007-06-01, 19:48:57
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Imię: Tomasz

Postprzez junior » 2012-12-20, 20:27:37

nie jadam ryb, karpia nie będzie:P
zawsze możesz się nie zgodzić z opinią autora tego postu.
Avatar użytkownika
juniorMale
V.I.P.
V.I.P.
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 2008-06-22, 11:07:52
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postprzez cre[a]tive » 2012-12-20, 20:51:46

Nigdy w życiu chyba nie jadłam karpia... Jest pełen ości, których nienawidzę. Nie potrafię jeść ryby i wydłubywać sobie ości z ust, jak to robi większość ludzi. Obrzydza mnie to do tego stopnia, że może skończyć się zwrotem treści pokarmowych ; ) Także nigdy nawet nie zabieram się za karpia. Natomiast kocham łososia, lubię sporo innych ryb, także na moim stole wigilijnym na pewno będzie smacznie.
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez sztormowa » 2012-12-21, 15:00:02

Nigdy nie lubiłam karpia smażonego w panierce, wydawał mi się wtedy najgorszą rybą na świecie. Ale od kiedy pieczemy go w folii aluminiowej z odpowiednio dobranymi przyprawami, cebulą i masłem, stał się wyczekiwaną potrawą świąteczną :)
Avatar użytkownika
sztormowaNone specified
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 54
Dołączył(a): 2012-12-11, 16:51:16
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez gagata » 2013-02-04, 17:48:46

Ja karpia nie lubię, ale zawsze na świątecznym stole jest, bo to tradycja. Ale za to śledzik w oleju rzepakowym to moja świąteczna rybka ;) No i jaka zdrowa! Pełno omega-3, więc podnosi odporność w zimowe dni ;)
Avatar użytkownika
gagataNone specified
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 81
Dołączył(a): 2012-02-20, 12:40:21
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


  • Inne

Powrót do Kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 174 gości

cron