Jak myć przypalone naczynia?

Wszystko co związanie z gotowaniem, pieczeniem, smażeniem i innymi czynnościami w kuchni.
Wasze sposoby przygotowywania potraw i tajniki kucharskie.

Postprzez blues » 2010-05-06, 19:01:09

Trzeba domyć, a potem smażyć wszystko w takich woreczkach do pieczenia. :boss:
Najwięcej wydasz na kobietę która nie będzie chciała pieniędzy za seks.
Avatar użytkownika
bluesNone specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 236
Dołączył(a): 2010-03-15, 20:09:42
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez cre[a]tive » 2010-05-06, 19:06:05

Kuraka czy inną pieczeń możesz włożyć w woreczek, ale zapiekanki (ziemniaki, zasypywane startym serem, pieczarki, kawałki kurczaka itp) już nie wsypiesz do worka ;P Tylko, że akurat przy zapiekance to się raczej naczynie nie przypali. Chociaż.. Tak czy inaczej mięska non stop z woreczka i tak nie chciałabym jeść, bo ono ma wówczas inny aromat, jest bardziej wilgotne, trochę odmiany trzeba ;)

p.s. takie woreczki do pieczenia to można gdzieś kupić luzem, czy masz na myśli takie jakie są dołączane do dań Knorr Fix albo "pomysł na.." ?
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez BlueMan » 2010-05-06, 19:59:53

Może zamieśćcie jakieś fotki przed i po wyczyszczeniu? :P

Mi by się nie chciało chyba co jakiś czas tak szorować naczyń.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach.
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19105
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Postprzez blues » 2010-05-06, 23:27:47

Zapiekanki robię rzadko. Najlepiej mi wychodzi i najbardziej lubię brokuły zapiekane w sosie beszamelowym. To łatwa potrawa nawet jak dla faceta. Lazania to już nie to co tygrysy lubią najbardziej. Najczęściej to rzeczywiście kawał jakiejś padlinki smażę. Ostatnio testuję gotowe przyprawy z woreczkami takie jak "chrupiące żeberka". Chociaż jak nic nie mam to sobie coś tam sam pomieszam ziołowego i nie jest złe.

Fotki można zamieścić. Chociaż nie wiem, czy to ciekawy widok.

Co do chcenia to mi się cholernie nie chce tego szorować dlatego pytałem o jakiś sposób. :pudlo:
Najwięcej wydasz na kobietę która nie będzie chciała pieniędzy za seks.
Avatar użytkownika
bluesNone specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 236
Dołączył(a): 2010-03-15, 20:09:42
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez KoTeK » 2010-05-08, 02:56:43

Ostatnio widziałem w sklepie preparat do czyszczenia naczyń żaroodpornych ale niestety nie pamiętam nazwy, jak sobie przypomnę to wrzucę razem z fotką opakowania : P

@Marta

rękawy do pieczenia można kupić w sklepach typu Tesco etc. pakowane podobnie do folii aluminiowej/papieru do pieczenia. W przypadku zapiekanki możesz wyłożyć naczynie żaroodporne papierem do pieczenia na próbę, ja tak robiłem przy zapiekance z ziemniaków i nawet się trochę sprawdza

@Blues

i jak zwierzaki przeżyły eksperyment? : P

@Blueman

a Ty się pochwal co umiesz upiec : d
Obrazek
Avatar użytkownika
KoTeKNone specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 279
Dołączył(a): 2009-05-31, 13:52:57
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez BlueMan » 2010-05-08, 09:41:37

KoTeK - 2010-05-08, 02:56 napisał(a):@Blueman

a Ty się pochwal co umiesz upiec : d

Ja niestety nic nie piekę. W krk mi się nie chce, a żyjąc z rodzicami jestem zwolniony z obowiązków kulinarnych xD
Start mojej twórczości podniebieniowej - za rok ;]
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach.
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19105
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Poprzednia strona

  • Inne

Powrót do Kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 67 gości

cron