Zupki chińskie, zupki w proszku, dania w 5 minut...

Wszystko co związanie z gotowaniem, pieczeniem, smażeniem i innymi czynnościami w kuchni.
Wasze sposoby przygotowywania potraw i tajniki kucharskie.

Postprzez Makarena » 2011-08-03, 12:41:45

hehe wiem :P też się uśmiałam, ale jest pycha
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez astarte » 2011-08-03, 13:27:47

Makarena - 03 sie 2011 11:38 napisał(a):fajne są też teraz takie japońskie nuddle.


Jadłam i potwierdzam ,że smaczne. :) Moim zdaniem nawet ciekawie dobrana mieszanka przypraw do tego makaronu.
Avatar użytkownika
astarteNone specified
Expert
Expert
 
Posty: 1162
Dołączył(a): 2007-07-27, 11:14:27
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re:

Postprzez cre[a]tive » 2011-08-05, 23:46:19

dkm1941bismarck - 02 sie 2011 12:17 napisał(a):ostatnio zajadałem się ziemniakami puree z cebulką i boczkiem z Knorra - bomba po prostu i kij że to chemia, przynajmniej smaczna chemi



Spróbuj wersji z brokułami i serem. Pycha:)



astarte napisał(a):
Makarena - 03 sie 2011 11:38 napisał(a):fajne są też teraz takie japońskie nuddle.


Jadłam i potwierdzam ,że smaczne. :) Moim zdaniem nawet ciekawie dobrana mieszanka przypraw do tego makaronu.



Możecie powiedzieć konkretniej co to za danie? Jaka firma je produkuje i jaka konkretnie jest nazwa? Skoro tak zachwalacie to chętnie spróbuję, ale muszę wiedzieć czego w sklepie szukać :oczami:
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez Makarena » 2011-08-08, 10:37:45

Mówisz masz! Wrzucam mój ulubiony smak :szook:

Obrazek
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez cre[a]tive » 2011-08-08, 16:01:11

Makarena dzięki. Jutro rozejrzę się w paru sklepach za tym wynalazkiem:)
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez Konewka » 2011-08-11, 14:49:51

3 strony?? w życiu nie myślałam że tyle można napisać o chińskich zupkach XD
Ja ostatnio jadłam puree z mozarellą i pomidorami, ale chyba z cebulą i czymś tam było lepsze ;)
Avatar użytkownika
KonewkaNone specified
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 45
Dołączył(a): 2011-08-01, 16:46:15
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Makarena » 2011-08-11, 14:57:59

cre[a]tive i jak?
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez cre[a]tive » 2011-08-13, 13:08:30

Jadłam. Tylko kupiłam sobie wersję z kubku plastikowym, bo wówczas łatwo odcedzić ten makaron.
Miałam smak - tradycyjny. Nawet dobre. Aczkolwiek w porównaniu do dań knorra takich jak puree ziemniaczane, czy makaron w sosie bolońskim, to Ajinomoto wypada dość słabo jak na mój gust.
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez Makarena » 2011-08-16, 11:55:19

Ja jakoś za makaronami takimi jak z Knorra nie przepadam, ale puree jest bezkonkurencyjne, to prawda :D

PS. Nie widziałam opcji z kubkiem :/
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez cre[a]tive » 2011-08-18, 15:46:26

A to w kubeczku jest rewelacyjnie wygodne, odrywasz tylko kawałek zamknięcia, wlewasz wodę, potem robisz trzy dziurki w specjalnie wyznaczonym miejscu widelcem i wylewasz całą wodę. Nawet widelec plastikowy jest w zestawie, więc z powodzeniem można taki kubek zabrać do pracy.

Ja spróbowałam tym razem smaku: kurczak, ale definitywnie tym razem stwierdzam, że w ogóle mi to nie smakuje. Więcej nie kupię:(
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez Makarena » 2011-08-22, 09:59:23

Hihi każdy lubi co innego. Ja za to będę szukała w sklepie opcji z kubeczkiem, bo odcedzanie makaronu w pracy jest nieco upierdliwe... :/
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Makarena » 2011-09-09, 16:45:13

Właśnie jem wersję curry i jest paskudna :/ zawiodłam się. Gorzka i za ostra :dobani:
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Fredrick » 2011-10-03, 08:53:50

A ja bardzo rzadko jadam takie rzeczy, jeśli już to jakiś gorący kubek typu krem z kury
Avatar użytkownika
FredrickNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2011-09-30, 08:52:41
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez nadgiri » 2011-10-03, 10:13:25

Bardzo dobry jest rosołek z Tao-tao. Prawie jak u mamy :P
Avatar użytkownika
nadgiriNone specified
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 56
Dołączył(a): 2011-05-31, 11:02:49
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Margaret » 2011-10-08, 15:38:24

Nie przepadam za takimi daniami, a zupkom chińskim mówię kategoryczne nie. Jeśli chodzi o coś, co lubię to jest to na pewno barszczyk czerwony z Winiary. Uwielbiam do krokietów, czy pasztecików. Mniam. Lubię też zupę wiosenną z Nordisa, ale to już w sumie więcej roboty.
"(...)Uśmiechnięci, wpółobjęci, spróbujemy szukać zgody, choć różnimy się od siebie, jak dwie krople czystej wody.'' - W. Szymborska
Avatar użytkownika
MargaretNone specified
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 44
Dołączył(a): 2011-09-19, 16:51:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez NGoHT » 2011-10-08, 18:00:26

Ja również nie przepadam. Wolę kupić sobie jakiegoś śmierdziucha typu cebularz z serem i jakąś kiełbasą, niż wżerać całą tablicę Mendelejewa plus te, które jeszcze nie zostały odkryte... Chociaż nie powiem, swego czasu bardzo mi smakowały, ale teraz jakoś nie wziąłbym tego do ust.
http://www.lastfm.pl/user/ngoht666
http://www.youtube.com/user/ngoht86
https://www.facebook.com/NajlepszyRapCalyCzasWPodziemiu
Avatar użytkownika
NGoHTNone specified
Expert
Expert
 
Posty: 1080
Dołączył(a): 2010-01-06, 19:54:12
Lokalizacja: 51° 14' 53 '' N, 22° 34' 13 '' E
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez mrumru » 2011-10-08, 21:50:55

Zamiast pseudozupek-jajecznica :D
http://mrumrando.blox.pl/html/1310721,3 ... lakobieta2
Avatar użytkownika
mrumruNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 835
Dołączył(a): 2009-09-24, 17:53:38
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Makarena » 2011-10-10, 17:04:40

mrumru ale jajecznicy sobie w pracy nie zrobisz. A zupkę tak :P
Avatar użytkownika
MakarenaNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2011-04-30, 19:27:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Zilog » 2011-10-10, 20:51:13

Ja czasami jadam zupki chińskie w takim przepisie:

Zalewam 2-3 kostki makaronu wrzącą wodą,czekam aż napęcznieje,następnie odcedzam go od wody i wrzucam do miski.
Kupuję sos Napoli w paczce,gotuję go,wrzucam dodatkowo porcję ziół prowansalskich i na koniec zalewam nim makaron :ok:

Pycha :ok:
Avatar użytkownika
ZilogNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 2782
Dołączył(a): 2007-06-01, 19:48:57
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Imię: Tomasz

Re:

Postprzez mrumru » 2011-10-11, 07:30:45

Makarena napisał(a):mrumru ale jajecznicy sobie w pracy nie zrobisz. A zupkę tak :P

To co Zilog proponuje też nie :P
Wszystko zależy od tego co w pracy w kuchni stoi,na co szef pozwala.Albo nie widzi :luka:
http://mrumrando.blox.pl/html/1310721,3 ... lakobieta2
Avatar użytkownika
mrumruNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 835
Dołączył(a): 2009-09-24, 17:53:38
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

  • Inne

Powrót do Kulinaria

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 35 gości

cron