BlueMan napisał(a):Jedynie co przychodzi nam do głowy to spontaniczny wyjazd nad polskie morze
To jest myśl

Wg mnie taki spontaniczny wyjazd jest najlepszy. Kupuje się bilet lotniczy w dowolne miejsce na ziemi, melduje w hotelu i robi co chce. Żadnych głupich wycieczek po piramidach z autokarem i 40 innymi ludźmi. Fakt, można czasem poznać kogoś na takim wyjeździe, ale mnie się wydaje, że zawsze lepiej sam na sam

, jak się nie podoba, to kolejny bilet i lecimy gdzie indziej

, pełna wolność i autonomia w gospodarowaniu czasem. No i rzecz jasna żadne biuro podróży nie oszuka nas i nie doliczy ukrytych kosztów. Problemem są tylko koszta właśnie, bo pewnie będą większe niż przy skrupulatnie zaplanowanym przez speców z biura pobycie w którym przeliczone jest nawet spożycie wody

BlueMan napisał(a):Egiptu na 14 dni za 1550zł/osobę z biura podróży Itaka

mega tanio uważam!
To aż podejrzane moim zdaniem, trzeba by zrobić wywiad na ten temat. Ale z drugiej strony Itaka to raczej marka wzbudzająca zaufanie.
BlueMan napisał(a):Na co zwracać uwagę przy wybieraniu wczasów? Jakie mogą być haczyki w ofercie, itp. Poradźcie coś.
Moim zdaniem pierwsze pytanie które trzeba zadać to o transport. Kiedyś była afera z jakimś biurem które wywoziło ludzi na wycieczkę, a potem okazywało się, że rejs powrotny nie był wliczony w cenę i ludzie musieli wracać na własną rękę albo dopłacić organizatorowi jakąś horrendalną stawkę.
Drugie które przychodzi mi na myśl to o warunki, kiedyś w Uwadze pokazywali jak ludzie wpadli bo na zdjęciach były piękne wnętrza jak z pocztówek, a na miejscu po ścianach biegały karaluchy, a obsługa nie znała słowa w żadnym europejskim języku, podczas gdy pilot wycieczki zniknął.