tablesorter2.0 i blokowanie kolumny

Tworząc stronę www każdy napotka na jakieś trudności. Forumowicze na pewno pomogą!

tablesorter2.0 i blokowanie kolumny

Postprzez Undertaker DeadMan » 2013-07-31, 20:32:33

Witam. Długo szukałem i nie znalazłem (lub przeoczylem) rozwiązania.
Oto przykładowa tabelka ( z dokumentacji tablesortera)
Kod: Zaznacz cały
<table id="myTable" class="tablesorter">
<thead>
<tr>
    <th>Last Name</th>
    <th>First Name</th>
    <th>Email</th>
    <th>Due</th>
    <th>Web Site</th>
</tr>
</thead>
<tbody>
<tr>
    <td>Smith</td>
    <td>John</td>
    <td>[email protected]</td>
    <td>$50.00</td>
    <td>http://www.jsmith.com</td>
</tr>
<tr>
    <td>Bach</td>
    <td>Frank</td>
    <td>[email protected]</td>
    <td>$50.00</td>
    <td>http://www.frank.com</td>
</tr>
<tr>
    <td>Doe</td>
    <td>Jason</td>
    <td>[email protected]</td>
    <td>$100.00</td>
    <td>http://www.jdoe.com</td>
</tr>
<tr>
    <td>Conway</td>
    <td>Tim</td>
    <td>[email protected]</td>
    <td>$50.00</td>
    <td>http://www.timconway.com</td>
</tr>
</tbody>
</table>

Moim celem jest zablokowanie pierwszej kolumny przy sortowaniu. Np klikne na email i posotruje lecz pierwsza kolumna zostanie bez zmian.
czyli komórki smith,bach, doe, conway pozostaną bez zmian podczas gdy inne bedą się normalnie sortować. Może ktoś z was już się z tym borykał bądź ma jakiś pomysł. z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc.
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez BlueMan » 2013-07-31, 22:20:01

Chyba tego nie zrobisz przez Tablesortera, bo to za bardzo nie ma sensu ;)
Jedynie ma sens jeśli pierwsza stała kolumna będzie numeracją całej tabeli... .

Napisałem to przed chwilą: http://jsfiddle.net/DaVHn/ nie wiem, czy spełni Twoje oczekiwania.


PS.
Nie wgryzałem się w dokumentację pluginu - zakładam, że ty ją na tyle dobrze przejrzałeś, że nie ma on takiej funkcji co chcesz.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19089
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: tablesorter2.0 i blokowanie kolumny

Postprzez Undertaker DeadMan » 2013-08-01, 00:31:59

Dzięki! Jeśli niczego innego jutro nie znajdę to może być:) tablesorter ma dużo funkcji ale niestety wg mnie zabrakło tej jednej do pełni szczęscia.
wiem że to się mija z celem sortowania takie blokowanie kolumn ale każdy ma swoje "widzi mi się". Bardzo dziekuję za chwile poświęconego czasu na pomoc.
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez BlueMan » 2013-08-01, 07:02:19

Spoko :) Dzięki za "pomógł" :]

BTW - zablokuj przez Tablesorter sortowanie tej kolumny, aby nie wprowadzać zamieszania.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19089
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Postprzez Undertaker DeadMan » 2013-08-01, 10:01:39

tak tak, już zrobiłem to na samym początku :)
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy


  • Inne

Powrót do Webmasterka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości