Joomla! 2.5.4 filtrowanie artykułów.

Tworząc stronę www każdy napotka na jakieś trudności. Forumowicze na pewno pomogą!

Joomla! 2.5.4 filtrowanie artykułów.

Postprzez Undertaker DeadMan » 2012-06-25, 17:55:34

Mam w konfiguracji globalnej dla Super Usera ustwaione żeby nie joomla nie filtrowała artykułów. niestety gdy edytuje lub tworze nowy artykuł znaczniki są usuwane. Ma ktoś jakiś pomysł aby joomla nie filtrowała artykułów? Z góry dziękuje za pomoc.
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez junior » 2012-06-27, 01:22:05

to zależy na jakich znacznikach Ci zależy, ja np wstawiając film z youtuba wklejam sam link a plugin przeze mnie napisany dba by na stronie pojawił się filmik i stosowna ikonka filmu dla facebooka w metadanych strony, zależy co chcesz osiągnąć dodam też, że niektóre edytory mają własne filtrowanie (np. jce) sprecyzuj jaki kod jest usuwany, to zobaczę na jakiejś testowej joomli u siebie tak btw to aktualna jest 2.5.6
zawsze możesz się nie zgodzić z opinią autora tego postu.
Avatar użytkownika
juniorMale
V.I.P.
V.I.P.
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 2008-06-22, 11:07:52
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postprzez Undertaker DeadMan » 2012-06-28, 18:44:19

Dzięki za zainteresowanie tematem.
chociażby zwykły znacznik <style>. Przy edycji korzystam z tiny_mce ale nawet jak przełączam edytor na zwykły to i tak znaczniki są usuwane. Jedyne rozwiązanie to w bazie danych edytować zawartość artykułu ale wtedy używanie joomli mija się z celem bo gdy będę chciał zedytować artykuł z poziomu zaplecza to jak wyżej pisałem znaczniki będą usuwane.
Ze stylami to jeszcze mozna sobie poradzić... ale tak z czystej ciekawości pytam czy jest na to jakiś logiczny sposób. Usunąłem nawet czarną liste znaczników... nic nie dało. poprostu jestem rozczarowany, że gdy nacisne nie filtruj to joomla i tak to filtruje. Zdaje sobie sprawę że to wina mojej niewiedzy, a nie błąd programu. Any idea?
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez junior » 2012-06-28, 21:39:34

nie spotkałem się nie miewam takich problemów, obecnie zarządzam kilkoma stronami na joomla 2.5.4 nie spotkałem się z takim zjawiskiem, przy czym nie korzystam z tiny mce a z JCE, co do parametrów filtrowania tego nie ruszam prawie nigdy, ostatnio nawet do js nie używam bo wszystko idzie pluginami, a tak btw może problem w pluginach? może odpaliłeś jakiś niedopracowany plugin który czyści po zapisie... spanów joomla nie wyrzuca, jeszcze zobacz rozszerzenia -> instalator-> baza danych czy nie ma błędów w strukturze bazy, w joomlach którymi zarządzam filtrowanie ustawione jest na domyślną czarną listę
zawsze możesz się nie zgodzić z opinią autora tego postu.
Avatar użytkownika
juniorMale
V.I.P.
V.I.P.
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 2008-06-22, 11:07:52
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postprzez behemoth » 2012-09-04, 13:12:07

A czy przypadkiem nie chodzi o czyszczenie kodu przez TinyMCE?
http://wiki.joomla.pl/index.php/Edytor_TinyMCE_2.0
http://www.lastfm.pl/user/ksiadz666
http://ftims.pl
Avatar użytkownika
behemothNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 381
Dołączył(a): 2010-03-26, 13:50:03
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez manganesesulfate » 2012-09-05, 03:28:57

nic nie dało. poprostu jestem rozczarowany, że gdy nacisne nie filtruj to joomla i tak to filtruje.

zinc sulfate http://www.rqsulfates.com
manganese sulfate http://www.rqsulfates.com
Avatar użytkownika
manganesesulfateNone specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 21
Dołączył(a): 2011-11-02, 05:00:47
Lokalizacja: Changsha,China
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy


  • Inne

Powrót do Webmasterka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

cron