Domena .PL

Tworząc stronę www każdy napotka na jakieś trudności. Forumowicze na pewno pomogą!

Domena .PL

Postprzez B-Boy » 2011-04-16, 21:28:16

Właśnie kupiłem przed chwilą pierwsza domenę z końcówka PL do mojej strony, i mam takie pytanie.

Serwer mam na stronie WEBD.pl a domenę w OVH, wpisałem DNS-y, podpiąłem domenę do serwera webd i nadal nie widzę końcówki PL na mojej stronie a jest jeszcze końcówka webd.pl, co muszę zrobić aby taka domena działa w 100%.

Liczę na waszą pomoc. :oczami:
Avatar użytkownika
B-BoyNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2009-11-24, 18:39:50
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez kosmowski.be » 2011-04-16, 21:30:23

usunales stare DNSy? Taka zamiana trwa trochę czasu.
Obrazek
Szukasz CB Radia? Odezwij się, a wybiorę coś dla Ciebie i załatwię rabat!
Avatar użytkownika
kosmowski.beNone specified
Uzależniony
Uzależniony
 
Posty: 4415
Dołączył(a): 2007-03-17, 10:33:41
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez junior » 2011-04-17, 11:58:39

delegacja domeny trwa do 24 godzin...
zawsze możesz się nie zgodzić z opinią autora tego postu.
Avatar użytkownika
juniorMale
V.I.P.
V.I.P.
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 2008-06-22, 11:07:52
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Domena .PL

Postprzez B-Boy » 2011-04-17, 13:24:45

Jeszcze jedno pytanko.

Mam zainstalowane Google Analytics, i czy muszę w tym przypadku wpisać w panelu Google Analytics nowy adres z końcówką PL czy może zostać w WEBD.pl ?
Avatar użytkownika
B-BoyNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2009-11-24, 18:39:50
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez BlueMan » 2011-04-17, 13:59:45

może zostać stary
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19090
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: Domena .PL

Postprzez B-Boy » 2011-04-17, 20:06:33

Już wszystko działa, jeszcze mam takie pytanie:

Dlaczego jak wchodzę na moje forum niezalogowany to jest jeszcze końcówka webd, a jak się już zaloguję to na całym forum jest już PL. ? :zdziwko:
Avatar użytkownika
B-BoyNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2009-11-24, 18:39:50
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez BlueMan » 2011-04-17, 21:58:50

Ustawienie forum, a może także mod rewrite? :)
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19090
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Postprzez behemoth » 2011-04-18, 16:50:50

Pewnie instalowałeś forum nie mając jeszcze kupionej/podpiętej domeny.
Popraw pliki konfiguracyjne.
Wyczyść cache.
http://www.lastfm.pl/user/ksiadz666
http://ftims.pl
Avatar użytkownika
behemothNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 381
Dołączył(a): 2010-03-26, 13:50:03
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy


  • Inne

Powrót do Webmasterka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

cron