ActionScript 3.0 - pobieranie zmiennych z php

Dział poświęcony programowaniu w każdym języku.

ActionScript 3.0 - pobieranie zmiennych z php

Postprzez Undertaker DeadMan » 2013-06-13, 13:13:32

Otóż mam sobie klatkę we flashu CS6. znajduje się w niej dynamiczne pole tekstowe nazwane "card1". Moim celem jest przypisanie temu polu tekstowemu wartości która jest w pliku get_cards.php . Oto kod ActionScript:
Kod: Zaznacz cały
stop();
var loader:URLLoader = new URLLoader();
var request:URLRequest = new URLRequest("get_cards.php");
request.method = URLRequestMethod.POST;

loader.addEventListener(Event.COMPLETE, wypluj);
loader.dataFormat = URLLoaderDataFormat.VARIABLES;
loader.load(request);

function wypluj(e:Event):void
{
var c:String = e.target.data.user;
card1.text = c;
}



Stworzyłem sobie też na próbę plik test.txt i wpisałem tam po prostu
Kod: Zaznacz cały
user=test

oczywiście zmienilem w actionscript ścieżke z get_cards.php na test.txt i tym razem działa bez problemu.
Z pliku txt dane pobiera a z php już nie chociaż wypisują to samo. ma ktoś pomysł co jest źle lub czego nie ma? dodam że otwieram to przez przegladarkę w celu skompilowania php. Kod php:
Kod: Zaznacz cały

<?php         
$user = "test";
echo "user=".$user;
?>


Zaczynam przygodę z actionscript'em także proszę o wyrozumiałość :D. z góry dziękuję za pomoc.
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez junior » 2013-06-13, 14:50:12

a może chodzi o to puste miejsca (enter) przed <?php możesz też spróbować użyć mod_rewrite i plik txt dać na php
zawsze możesz się nie zgodzić z opinią autora tego postu.
Avatar użytkownika
juniorMale
V.I.P.
V.I.P.
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 2008-06-22, 11:07:52
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postprzez Undertaker DeadMan » 2013-06-13, 15:20:41

nie wierze.... bez kitu chodziło o to puste miejsce.... nic tylko się pochlastać. @junior Wielkie Dzięki za kolejną pomoc!
Avatar użytkownika
Undertaker DeadManMale
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 76
Dołączył(a): 2010-07-28, 10:41:09
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez junior » 2013-06-13, 21:07:07

na przyszłość użyj czegoś ala trim nie programuje na co dzień w ac3 ale na szybko w necie znalazłem coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
var strHelper:StringHelper = new StringHelper();
companyProductStr = strHelper.trim(companyProductStr, emptyStr);

http://stackoverflow.com/questions/2909 ... onscript-3
choć nie wiem czy działa to tak samo jak phppwy trim spróbować możesz, generalnie whitespace'y przy parsowaniu potrafią napsuć sporo krwi,
ja kiedyś dałem takiego entera w pętli
Kod: Zaznacz cały
foreach(...) {
?>

cos
<?php

}
efekt wynikowa strona o rozmiarze ponad MB zamiast kilku kilo...
zawsze możesz się nie zgodzić z opinią autora tego postu.
Avatar użytkownika
juniorMale
V.I.P.
V.I.P.
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 2008-06-22, 11:07:52
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy


  • Inne

Powrót do Programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości