Preloader skryptu PHP5

Dział poświęcony programowaniu w każdym języku.

Preloader skryptu PHP5

Postprzez Júzek » 2009-04-28, 15:28:59

Witam.
Mam dość solidny wymiarami skrypt korzystający z kilku ciężkich obliczeniowo funkcji. Chciałbym by na stronie wynikowej była wyświetlana informacja, że funkcja jeszcze nie została przetworzona.

Budowa pliku:
...treść...
<?PHP ... ?>
...treść...
<?PHP ... ?>
...treść...
<?PHP ... ?>
...treść...

Wyświetlanie:
...treść...
[przeliczanie]
...treść...
[wynik :) ]
...treść...
[przeliczanie]
...treść...

(po obliczeniu pierwszej funkcji)

...treść...
[wynik :) ]
...treść...
[wynik :) ]
...treść...
[przeliczanie]
...treść...

itd

Dzięki z góry za rady, wracam do poszukiwań na Google.

Pozdrawiam :]
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Preloader skryptu PHP5

Postprzez BlueMan » 2009-04-28, 16:16:59

Można to AJAXem zrobić :)
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: Preloader skryptu PHP5

Postprzez Júzek » 2009-04-28, 22:30:44

No dobra... "Jak" :)
Tylko proszę łopatologicznie, nie miałem dłuższego kontaktu z tą technologią :/
Avatar użytkownika
JúzekNone specified
BOSSu
BOSSu
 
Posty: 830
Dołączył(a): 2006-06-23, 15:08:15
Lokalizacja: ols.vectranet.pl
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Preloader skryptu PHP5

Postprzez BlueMan » 2009-04-28, 22:39:01

jQuery się zainteresuj i funkcją load ;)

będzie to mniej więcej tak:

Kod: Zaznacz cały
<script type="text/javascript">
 
  $(document).ready(
   function()
   {   
      $(".divek1").click({
$(".divek1").load("strony/php/process-sortable.php?");
      });
   });
</script>

a kod HTML
Kod: Zaznacz cały
<div class="divek1">Trwa przeliczanie</div>
Treśc strony
<div class="divek1">Trwa przeliczanie</div>


I po kliknięciu w ten div załaduje się wewnątrz niego ta Twoja strona PHP. A w niej umieść co chcesz, co się ma wyświetlać...
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon


  • Inne

Powrót do Programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości