przenoszenie strony

Dział poświęcony programowaniu w każdym języku.

przenoszenie strony

Postprzez Toxyn » 2008-08-05, 10:58:08

Witam
Mam problem z przeniesieniem strony phpbb by przemo na inny adres.
Przeniosłem stronę przez ftp na nowy adres wszystko zakończyło się pomyślnie.
Tylko teraz mam problem z przeniesieniem bazy danych gdy przeniosłem baze danych to na stronie wyskoczył taki komunikat:
phpBB by Przemo : Critical Error

Error doing DB query userdata row fetch

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'a1140174_com.phpbb_users' doesn't exist

SELECT * FROM phpbb_users WHERE user_id = -1

Line : 404
File : sessions.php

W php_cofing zmieniłem co było trzeba tylko nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Proszę o pomoc

Pozdrawiam

edit: adres mojej nowej strony to www.nm1.pl
Avatar użytkownika
ToxynNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2008-08-05, 10:47:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: przenoszenie strony

Postprzez BlueMan » 2008-08-05, 11:18:39

Toxyn napisał(a):SQL Error : 1146 Table 'a1140174_com.phpbb_users' doesn't exist
Nie masz takiej tabeli w bazie danych.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: przenoszenie strony

Postprzez Toxyn » 2008-08-05, 11:25:46

to jak mam sobie poradzić z tym problemem??
Avatar użytkownika
ToxynNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2008-08-05, 10:47:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: przenoszenie strony

Postprzez BlueMan » 2008-08-05, 11:27:09

No prawidłowo przenieść bazę danych, skoro nie przeniosłeś wszystkich tabel (lub błędny config.php jest)
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: przenoszenie strony

Postprzez Toxyn » 2008-08-05, 11:32:45

Ja to zrobiłem tak wszedłem na phpMyAdmin dałem eksport na samym dole Go i wyskoczyła mi ta cała baza danych skopiowałem i wkleiłem do notatnika. Następnie jużw nowej bazie danych dałem import wyznaczyłem ten plik i wyskoczyły jakieś błędy wiec zrobiłem to źle a gdzie znajde poprawny opis przenoszenia bazy?
cofing.php jest poprawny zmieniłem
Avatar użytkownika
ToxynNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2008-08-05, 10:47:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: przenoszenie strony

Postprzez BlueMan » 2008-08-05, 12:08:17

Zrób w phpMyAdmin eksport do pliku (może być *.gz) objęty transakcją i zgodny z MYSQL40.
Potem import już normalnie... ew. z kodowaniem się pobaw: utf8, latin2, latin1, binary.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19092
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Re: przenoszenie strony

Postprzez FREEQ » 2008-10-09, 21:15:24

BlueMan napisał(a):Zrób w phpMyAdmin eksport do pliku (może być *.gz)


Najlepiej do .gz wg mnie właśnie.
Jakbyś miał jakieś pytania wal śmiało na PW lub tu a pomożemy :)
Avatar użytkownika
FREEQNone specified
Podglądacz
Podglądacz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2008-10-09, 17:03:35
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


  • Inne

Powrót do Programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron