Jaki telefon stacjonarny wybrać?

Komórki otaczają Nas z każdej strony, więc dlaczego nie być na bieżąco z nimi ?

Jaki telefon stacjonarny wybrać?

Postprzez Leśny » 2010-10-03, 08:48:43

Jaki telefon stacjonarny wybrać? Konkretnie chodzi mi o markę bo w tel. stacjonarrnych jestem również zielony i czy w takim można mięć kartę SIM na doładowania?

LeśnyNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 2010-10-01, 16:35:12
Lokalizacja: Łapy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez BlueMan » 2010-10-03, 10:32:39

Chyba żaden tel.stacjonarny nie obsługuje kart SIM - to domena komórek :)
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach.
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19101
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Postprzez kosmowski.be » 2010-10-03, 10:42:51

ale np w erze mozna wziasc telefon stcacjonarny na sim:) wtedy nasz telefon komorkowy otrzymuje po wlozeniu tejze kasrty sim numer telefonu stacjonarnego:P http://www.era.pl/pl/indywidualni/telef ... tacjonarny
Obrazek
Szukasz CB Radia? Odezwij się, a wybiorę coś dla Ciebie i załatwię rabat!
Avatar użytkownika
kosmowski.beNone specified
Uzależniony
Uzależniony
 
Posty: 4415
Dołączył(a): 2007-03-17, 10:33:41
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Leśny » 2010-10-03, 11:40:05

Właśnie o takie coś mi chodzi na allegro piszę, że można włożyć karte SIM. Offtop: jak wysłać kase do banku?

LeśnyNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 2010-10-01, 16:35:12
Lokalizacja: Łapy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez cre[a]tive » 2010-10-03, 13:27:51

Leśny - 03 paź 2010 11:40 napisał(a):Offtop: jak wysłać kase do banku?


Przelew zrobisz na poczcie wypełniając odpowiedni druk, musisz znać dane osoby / firmy i nr konta.
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez BlueMan » 2010-10-03, 13:29:14

kosmowski.be nawet nie widziałem, że robią takie zwykłe tel.stacjonarne z opcją SIM. Ale na pewno nie otrzymuje on normalnego numeru tel stacjonarnego (z jakimś nr. kierunkowym). Otrzymuje się zwykły nr komórkowy.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach.
Avatar użytkownika
BlueManMale
Administrator
Administrator
 
Posty: 19101
Dołączył(a): 2004-05-26, 17:34:59
Lokalizacja: Dabrowa Górn.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Imię: Szymon

Postprzez cre[a]tive » 2010-10-03, 13:30:42

BlueMan - 03 paź 2010 13:29 napisał(a):Otrzymuje się zwykły nr komórkowy.


Ale ceny są jak w sieci stacjonarnej :P
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez kosmowski.be » 2010-10-03, 13:51:02

Tym razem jednak jego numer będzie już numerem stacjonarnym.

tak wyczytalem na stronie ery. moze maja jakas umowe z firma zewnetrza (niekoniecznie TP) i wykorzystuja ich numery? nie wiem jak to jest rozwiazane
Obrazek
Szukasz CB Radia? Odezwij się, a wybiorę coś dla Ciebie i załatwię rabat!
Avatar użytkownika
kosmowski.beNone specified
Uzależniony
Uzależniony
 
Posty: 4415
Dołączył(a): 2007-03-17, 10:33:41
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Leśny » 2010-10-03, 13:51:39

cre[a]tive - 2010-10-03, 13:27:51 napisał(a): Leśny - 03 paź 2010 11:40 napisał(a):Offtop: jak wysłać kase do banku?



Przelew zrobisz na poczcie wypełniając odpowiedni druk, musisz znać dane osoby / firmy i nr konta.


Chodziło mi jak wysłać BLM do banku

LeśnyNone specified
Pisarz
Pisarz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 2010-10-01, 16:35:12
Lokalizacja: Łapy
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez cre[a]tive » 2010-10-03, 14:13:41

Leśny - 03 paź 2010 13:51 napisał(a):Chodziło mi jak wysłać BLM do banku


To wyrażaj się precyzyjnie :>
Musisz założyć sobie konto - points.php?mode=bank
Caught in the nameless face of today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me
Avatar użytkownika
cre[a]tiveNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 8417
Dołączył(a): 2007-03-27, 19:58:46
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez Suceed » 2010-10-03, 15:03:39

BlueMan - N, 3 paź 2010, 13:29 napisał(a):Ale na pewno nie otrzymuje on normalnego numeru tel stacjonarnego (z jakimś nr. kierunkowym). Otrzymuje się zwykły nr komórkowy.

I tu Cie zdziwię! Otrzymujesz normalny numer stacjonarny z odpowiednim numerem kierunkowym. I co najlepsze tel działa w promieniu 500m od miejsca gdzie została aktywowana usługa. W praktyce jest to limit zasięgu danego nadajnika/ów.
Gdyby tak nie było, nie byłoby oferty przeniesienia nr stacjonarnego do np. Ery
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... noszalnosc
Avatar użytkownika
SuceedNone specified
Weteran
Weteran
 
Posty: 7015
Dołączył(a): 2004-09-04, 15:25:09
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez tree3 » 2010-11-09, 16:49:48

Prawdę mówiąc można by się teraz nawet bez tel. stacjonarnego obejść;) Panasonic produkuje naprawdę bezawaryjne telefony analogowe. Jest ich niemała ilość w sklepie Wasserman.pl jeśli nie przeszkadza Ci taki sposób zakupu:)
Avatar użytkownika
tree3None specified
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2010-11-09, 16:24:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez Masaccio » 2010-11-09, 17:23:35

Ja miałem w firmie bezprzewodowe słuchawki siemensa i tylko jedna siadła po zalaniu :) Teraz zamierzam kupić jakieś telefony typu VoIP, ma ktoś doświadczenia w tym temacie?
To nie jest o miłości /loving.blog/
reklama na samochodach
Avatar użytkownika
MasaccioNone specified
Weteran
Weteran
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2005-09-23, 17:02:01
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez behemoth » 2010-12-07, 15:49:22

Trochę odkop, ale może komuś się przyda :)
Zamiast telefonu VOIP taniej wyjdzie kupić bramkę voip.
Masz wiele opcji do wyboru.
Możesz całkowicie zrezygnować z telefonu stacjonarnego, kupić bramkę VOIP, skonfigurować z wybranym operatorem (ja korzystam z ipcall.pl, nie znalazłem nic tańszego. Wykluczam oczywiście betamax'y, voipdiscount'y i inne klony), podłączyć Twój stary, dobry telefon stacjonarny do bramki i jazda :)
Fajną sprawą jest numer kierunkowy niegeograficzny. Dzięki temu nie ma znaczenia, czy dzwoni do Ciebie kumpel z Zakopanego, ciotka z Gdańska, kuzyn z Białegostoku czy brat ze Świecka, wszyscy płacą za połączenie do Ciebie stawkę normalnego połączenia lokalnego. Ty z tego tytułu nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów.
Kolejną opcją jest zakup takiej bramki, do której możesz wpiąć linię PTSN (zwykłą linię telefoniczną), wpinasz do niej również internet i dopiero podłączasz telefon do tejże bramki.
Możesz wtedy odbierać połączenia z normalnej linii telefonicznej, a dzwonić używając VOIPa. Daje Ci to dodatkowe zabezpieczeni - przeważnie po wciśnięciu # na telefonie, zostajesz przełączony z telefonu voipowego na tradycyjny, więc gdy padnie Ci internet, nie masz problemu z telefonowaniem.
Pamiętaj, że możesz również przenieść numer stacjonarny do któregoś z operatorów VOIP - unikasz wtedy informowania znajomych o nowym numerze telefonu ;)
http://www.lastfm.pl/user/ksiadz666
http://ftims.pl
Avatar użytkownika
behemothNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 381
Dołączył(a): 2010-03-26, 13:50:03
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez BaQStiC » 2010-12-07, 17:54:55

Lol... dosyc ciekawe rozwiazanie.
A jak to sie ma do internetu? Zeby miec taka bramke trzeba miec neta??
Avatar użytkownika
BaQStiCNone specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 228
Dołączył(a): 2010-05-23, 19:10:18
Lokalizacja: Kielce/Wro
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez behemoth » 2010-12-07, 20:37:22

Bramka VOIP - Voice Over IP (Internet Protocol) :)
Zatem tak, trzeba mieć internet.
http://www.lastfm.pl/user/ksiadz666
http://ftims.pl
Avatar użytkownika
behemothNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 381
Dołączył(a): 2010-03-26, 13:50:03
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Postprzez BaQStiC » 2010-12-07, 20:45:39

Jakie sa ceny?
Avatar użytkownika
BaQStiCNone specified
Wyższy pisarz
Wyższy pisarz
 
Posty: 228
Dołączył(a): 2010-05-23, 19:10:18
Lokalizacja: Kielce/Wro
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Postprzez behemoth » 2010-12-07, 21:55:08

Zobacz na ipcall.pl
5gr za minutę na stacjonarne, 25gr minuta na komórki, 47gr minuta do play i na stacjonarne, 1zl miesięcznie za utrzymanie numeru.
Plus ewentualny koszt bramki :)
Zobacz ile zaoszczędzisz, albo ile będziesz mógł wygadać za kwotę, którą przeznaczasz teraz na sam abonament.
Zakładając, że sam abonament w TPsa wynosi 50zł, w ipcall po zapłaceniu abonamentu pozostaje Ci 49zł do wygadania. Jeżeli będziesz dzwonił na telefony stacjonarne zlokalizowane w Polsce, to masz do wygadania 980 minut, za które musiałbyś zapłacić tpsa/netii/dialogowi itp. Dodatkowo masz naliczanie sekundowe :)
Ogólnie taki biznes zwraca się dość szybko, zwłaszcza, jeśli masz jakieś kobiety w domu :P
http://www.lastfm.pl/user/ksiadz666
http://ftims.pl
Avatar użytkownika
behemothNone specified
Moderator
Moderator
 
Posty: 381
Dołączył(a): 2010-03-26, 13:50:03
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: Jaki telefon stacjonarny wybrać?

Postprzez Marlena » 2013-12-30, 14:20:54

Jako telefonia stacjonarna bezprzewodowa dobrze sprawują się telefony z serii openstage t. Posiadają dużo przydatnych funkcji dla użytkownika.
Avatar użytkownika
MarlenaNone specified
Nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2013-12-30, 14:10:26
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


  • Inne

Powrót do Komórki / GSM

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości

cron