.
.
Jeśli tak, to pewnie Was ta informacja zainteresuje. Smacznego !
Przebudowa Dworca Centralnego w stolicy odsłoniła mroczną tajemnicę jego podziemi. (...)
Inspektorzy sanepidu w towarzystwie mundurowych wkroczyli wczoraj na poziom minus 2 Dworca Centralnego. Przez kilka lat działała tu hurtownia mięsa, której dzisiaj już nie ma.
- To było miejsce, gdzie składowano i porcjowano mięso niewiadomego pochodzenia do kebabów chyba dla całej Warszawy. Ta odrażająca hurtownia została zlikwidowana - podkreśla w rozmowie z gazetą członek zarządu PKP Jacek Prześluga.
Sprawdzony wczoraj przez kontrolerów poziom minus dwa to pomieszczenie techniczne mieszczące się pod torami o długości ponad 500 metrów. Przestrzeń oficjalnie została wynajęta m.in. konserwatorowi wind. Właśnie tam, w miejscu pokrytym brudem i pleśnią, turecki właściciel, prowadził hurtownie mięsa. By ją stworzyć przegonił bezdomnych - informuje "Życie Warszawy".
cytat za: interia.pl