Nowy serwis aukcyjny - allegrosz.pl

Forumowa tablica ogłoszeń. Zareklamuj swoje forum/stronę/blog... !
usher666 Brak danych
Podglądacz
Podglądacz

Kasa: 5.00 BLM
Imię: Marcin
    Windows7Firefox

Nowy serwis aukcyjny - allegrosz.pl

Postprzez usher666 2010-02-07, 00:03

Na początku roku ruszył nowy serwis finansowany z funduszy Unii Europejskiej. Warto na niego zwrócić uwagę z kilku powodów - przede wszystkim oferta jest bardzo ciekawa - można znaleźć przedmioty w niskiej cenie. Ciekawy jest także sam system licytowania.

Pozwolę sobie przytoczyć informację prasową:

Z dniem 04 stycznia 2010 roku ruszył portal Allegrosz.pl, na którym można rozpocząć specjalną licytację nowych, fabrycznie zapakowanych przedmiotów z gwarancją producenta. Aukcje odbywają się na zasadzie „licytacji w dół”.

Produkty, o jakie można powalczyć na portalu, podzielone są na kilkanaście kategorii, takich jak: AGD, RTV, Komputery, Konsole, Moje Auto, Sport i Fitness. Aby wziąć udział w aukcjach, należy zarejestrować się na stronie www.Allegrosz.pl.

Cena wyjściowa każdego produktu, który wystawiany jest na licytacji, nie przekracza 5% jego wartości rynkowej, a następnie cena ta obniża się o jeden grosz, za każdym razem, gdy któryś z użytkowników na ekranie monitora naciśnie przycisk „licytuj”.

Nasz portal daje możliwość zakupu najwyższej klasy produktów za minimalną cenę, czasami nawet za przysłowiowy grosz. Allegrosz.pl to doskonały serwis dla zarówno dla łowców okazji cenowych w Internecie, jak również dla osób z zacięciem do rywalizacji i dobrej zabawy – mówi Marcin Zabost z zespołu Allegrosz.pl.

Aukcje na Allegrosz.pl odbywają się w wyznaczonych godzinach, czyli od 10 do 24 w dni powszednie, oraz od 12 do 24 w weekendy. Zabieg ten pozwala wyrównać szanse graczy, którzy w nocy nie mają okazji być przy komputerze. By nie zakłócać spokoju, aukcje nie odbywają się także w Święta.

Aby wziąć udział w licytacji wybranego przedmiotu, należy doładować swoje konto Talentami – płatną walutą, pozwalającą na obniżenie ceny danego przedmiotu. Możliwe jest to za pośrednictwem serwisu Płatności.pl. Użytkownik wpłacając daną sumę pieniędzy, zamienia ją na Talenty. Cena jednego Talentu, równa jest jednej złotówce, natomiast przy jednorazowym doładowaniu konta kwotą 100 lub 300 złotych, uczestnik otrzymuje odpowiednio o 5% lub o 10% więcej punktów. Tak więc, w przypadku doładowania konta o 100 zł, dostajemy 105 Talentów natomiast, jeśli zainwestujemy 300 zł, otrzymamy 330 punktów.

Cena początkowa produktu przedstawiona jest jawnie w informacjach o aukcji. Każdorazowe licytowanie przedmiotu, powoduje obniżenie jego ceny o 1 grosz, co kosztuje nas utratę jednego Talentu. Licytacja zostaje zakończona w sytuacji, gdy cena wylicytowana nie zostanie podbita w ciągu trzy razy dłuższym od podanego czasu podbicia, przy jednoczesnym osiągnięciu ceny minimalnej, oraz w sytuacji, gdy cena licytowanego przedmiotu osiągnie 0,00 zł. W momencie, kiedy czas aukcji dobiegł końca i cena minimalna nie zostanie osiągnięta, licytacja nie zostaje rozstrzygnięta, a wszystkie Talenty wracają do ich właścicieli.

Osoba, która zwycięży w licytacji, a cena produktu wyniesie 0,00 zł, płaci jedynie za koszt wysyłki, który uzależniony jest od wielkości przesyłki.

Dodatkową funkcją jest Automat, który będzie za graczy licytował cenne przedmioty. Po ówczesnym wybraniu produktu, użytkownik deklaruje ilość podbić, które będą zużywane przez Automat w jego imieniu.

Zachęcam również do dyskusji na temat tego serwisu, moim zdaniem jest on godny uwagi, warto śledzić jego losy.

evil Brak danych
Banned
Banned

Windows7Firefox

Postprzez evil 2010-02-07, 00:20

usher666 - 06 lut 2010 23:03 napisał(a):moim zdaniem jest on godny uwagi

uzasadnij mi dlaczego jest on godny uwagi?. Skoro reklamujesz ten portal to powinieneś mnie do niego przekonać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
z reguły nie pijam... w małych ilościach Obrazek

BlueMan Mężczyzna
Administrator
Administrator
[online]

Kasa: 3.00 BLM
Bank: 140.00 BLM
Wyniki: 24
Imię: Szymon
    Windows7Firefox

Postprzez BlueMan 2010-02-07, 09:58

Akurat wszedłem przed 10:00 czyli przed otwarciem "serwisu". I oprócz str. głównej nic nie ma na nim xD
Żadnego klikalnego linku. Żadnej strony "o nas", "kontakt", "załóż konto" :/
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek

traphezz Brak danych
Weteran
Weteran

Postprzez traphezz 2010-02-07, 22:46

bzdurny ten portal, trzeba zaplacic zlotowke zeby cena sie obnizyla o jeden grosz i modlic sie ze nikt za nami nie zalicytuje

az sie dziwie ze ludzie sie daja nabierac i traca pieniadze na tym

usher666 Brak danych
Podglądacz
Podglądacz

Windows7Firefox

Re: Nowy serwis aukcyjny - allegrosz.pl

Postprzez usher666 2010-02-08, 22:25

evil napisał(a):
usher666 - 06 lut 2010 23:03 napisał(a):moim zdaniem jest on godny uwagi

uzasadnij mi dlaczego jest on godny uwagi?. Skoro reklamujesz ten portal to powinieneś mnie do niego przekonać.

Nie do końca reklamuję; oczywiście wymienianie czegokolwiek z nazwy jest formą reklamy ale jak inaczej można zacząć rozmowę na ten konkretny temat?

Nie chcę Ciebie ani nikogo innego przekonywać, jestem raczej ciekaw waszej opinii na temat tego typu przedsięwzięć które w naszym kraju są pomysłem bardzo nowatorskim (mimo iż na tzw. "świecie" funkcjonują z powodzeniem od lat). Wg. mnie sama idea na której bazuje Allegrosz jest czymś interesującym. Wygrywanie aukcji na zasadzie obniżania ceny oraz celowanie w pracę zespołową jest czymś fantastycznym i bardzo świeżym. Wiadomo, że pojedynczemu użytkownikowi nie opłaca się klikać do znudzenia aż wygra upragniony przedmiot natomiast w przypadku jednoczesnego działania kilkunastu(-dziesięciu) osób szanse wygranej i opłacalność drastycznie rosną. Wyobrażacie sobie taką sytuację w przypadku Allegro? Oczywiście, że nie i to mi się właśnie podoba.

Traphezz: zapoznaj się z regulaminem tego serwisu bo jesteś trochę niedoinformowany :)

traphezz Brak danych
Weteran
Weteran

Postprzez traphezz 2010-02-08, 22:53

To Ty zamiesc rzetelne informacje, wywnioskowalem to z Twojego posta i odechciało mi sie w ogole czytac cos wiecej

cre[a]tive Kobieta
Moderator
Moderator
[online]

Kasa: 12.01 BLM
Bank: 210.00 BLM
Wyniki: 72
Imię: Marta
    WindowsXPFirefox

Postprzez cre[a]tive 2010-02-08, 23:24

Ja wolę Allegro, przynajmniej mam pewność, że jak zapłacę np. 100 zł to ten swój upatrzony przedmiot kupię. A nie wydam 200 zł na Talenty i za 0 zł kupi to ktoś inny, a moja kasa pójdzie sobie pobiegać ;]
Caught in the nameless face of the today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me

Obrazek
Nie mam w zwyczaju uciekać przed trudnościami - Zawsze wychodzę przed szereg

usher666 Brak danych
Podglądacz
Podglądacz

Windows7Firefox

Postprzez usher666 2010-02-09, 21:24

@traphezz: widzisz, gdybyś przeczytał regulamin strony to wiedziałbyś, że pieniądze traci się tylko w przypadku wygranej aukcji. Jeżeli aukcja kończy się przegraną to wszystkie zainwestowane Talenty/pieniądze zostają zwrócone. Dlatego właśnie ta strona przykuła moją uwagę.

@kobieta: w zasadzie mógłbym Ci napisać to samo co koledze traphezzowi ale dodam jeszcze, że na Allegro np. nie masz szans kupić za złotówkę nowego telefonu czy coś w tym stylu natomiast na Allegrosz już taką możliwość masz, to chyba dosyć atrakcyjna oferta, prawda?

cre[a]tive Kobieta
Moderator
Moderator
[online]

Kasa: 12.01 BLM
Bank: 210.00 BLM
Wyniki: 72
Imię: Marta
    WindowsXPFirefox

Postprzez cre[a]tive 2010-02-09, 23:50

usher666 - 09 lut 2010 20:24 napisał(a):pieniądze traci się tylko w przypadku wygranej aukcji. Jeżeli aukcja kończy się przegraną to wszystkie zainwestowane Talenty/pieniądze zostają zwrócone.

No ok, to brzmi ciekawie. Co nie zmienia faktu, że trzeba wtopić przynajmniej 100 zł w ten portal, by wykupić wystarczającą ilość Talentów dającą realną szansę na wygranie jakiejkolwiek aukcji. A podejrzewam, że 100 zł to za mało nawet. Także jeśli nawet owe Talenty zostaną zwrócone po niewygranej aukcji, nadal będę miała 200 zł zamrożonej gotówki w jakimś portalu, a jak zostało wyżej napisane, szanse na wygraną aukcję przy działaniu jednoosobowym - marne.
Caught in the nameless face of the today's cold morning
I open my eyes and see the emptiness of existence
And this is the saddest thing you could ever show me

Obrazek
Nie mam w zwyczaju uciekać przed trudnościami - Zawsze wychodzę przed szereg

traphezz Brak danych
Weteran
Weteran

Postprzez traphezz 2010-02-13, 13:10

usher666 - 2010-02-09, 20:24 napisał(a):@traphezz: widzisz, gdybyś przeczytał regulamin strony to wiedziałbyś, że pieniądze traci się tylko w przypadku wygranej aukcji. Jeżeli aukcja kończy się przegraną to wszystkie zainwestowane Talenty/pieniądze zostają zwrócone. Dlatego właśnie ta strona przykuła moją uwagę.

Widac analfabetyzm szerzy sie w tym kraju
traphezz - 2010-02-08, 21:53 napisał(a):wywnioskowalem to z Twojego posta i odechciało mi sie w ogole czytac cos wiecej
Dociera, ze mnie nie zacheciles do dalszej lektury czegokolwiek?

usher666 - 2010-02-09, 20:24 napisał(a):że na Allegro np. nie masz szans kupić za złotówkę nowego telefonu czy coś w tym stylu natomiast na Allegrosz już taką możliwość masz, to chyba dosyć atrakcyjna oferta, prawda?

Za jaka zlotowke? Przy rywalizacji o ten telefon moge 300zl stracic + ta zlotowka o ktorej mowisz ...

BlueMan Mężczyzna
Administrator
Administrator
[online]

Kasa: 3.00 BLM
Bank: 140.00 BLM
Wyniki: 24
Imię: Szymon
    Windows7Chrome

Postprzez BlueMan 2010-02-13, 14:56

Można tanio kupić, ale też można sporo stracić.
Czytaj regulamin - unikniesz wielu problemów.
Korzystajcie z załączników na forum aby pliki nie ginęły w przyszłości w zewnętrznych serwisach!

Obrazek

usher666 Brak danych
Podglądacz
Podglądacz

Windows7Firefox

Postprzez usher666 2010-02-14, 20:31

Traphezz: daruję sobie dalszą dyskusję z Tobą bo nie ma ona większego sensu, od początku przejawiasz nieusprawiedliwioną agresję więc dopóki nie ochłoniesz pozwolę sobie nie komentować Twoich wpisów.

Kobieta/blueman: Oboje macie rację i jestem tego świadomy no ale czasem trzeba podejmować ryzyko. Jak dla mnie oferta tego serwisu jest dostatecznie atrakcyjna żeby je podjąć, natomiast w każdej chwili można po prostu sobie odpuścić.

traphezz Brak danych
Weteran
Weteran

Postprzez traphezz 2010-02-15, 17:54

usher666 - 2010-02-14, 19:31 napisał(a):Traphezz: daruję sobie dalszą dyskusję z Tobą bo nie ma ona większego sensu, od początku przejawiasz nieusprawiedliwioną agresję więc dopóki nie ochłoniesz pozwolę sobie nie komentować Twoich wpisów.

Hahahaha ;D albo wiesz ze mam racje i zle sformulowales pierwszy post niezachecajac mnie w ogole do wejscia nawet na ten serwis, albo dalej nie rozumiesz o co chodzi i nie wiesz co masz napisac ...

• Inne strony

Powrót do WebBazar